Veiligheid & Materialen

Veiligheidswaarschuwingen

* Houdt altijd toezicht op kinderen jonger dan drie jaar met onze producten. We maken de producten met de hand van kralen die, mochten ze ooit loskomen, ondanks zorgvuldig knopen en controle, verstikking kunnen veroorzaken.Uiteraard controleren wij al onze gemaakte producten alvorens we ze versturen. Maar door intensief gebruik kan het voorkomen dat er speling ontstaat, waardoor het product niet meer in optimale staat verkeerd. Maak er in dit geval geen gebruik meer van.
* Speenkoorden en andere SiliWoodies niet mee naar bed geven.
* De boxspanner is vooral gericht op zicht en gehoor. Mocht je kindje intensief gaan slaan of trekken, dan is de boxspanner niet meer geschikt.
* Regelmatig controleren of de speeltjes geen scheurtjes of iets dergelijks bevatten. De bijtkracht is niet van ieder kind hetzelfde. Ook veel bijten op dezelfde plek kan slijtage veroorzaken. Veelvuldig of intensief gebruik kan wrijving veroorzaken, wees hier alert op. Bij twijfel, niet gebruiken.
* De bijtaccessoires zijn vooral bedoeld voor net doorkomende tanden bij baby’s en dreumesen. Houd zelf in de gaten of de bijtkracht van je kind te stevig is. Neem bij twijfel contact met ons op :).
* Controleer regelmatig of de accessoires stevig zijn en geen gebreken vertonen.

SiliWoods is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik. Gebruik is op eigen risico.
Bij twijfel of defect, mail ons op info@siliwoods.nl, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Materialen
Ons assortiment bestaat voornamelijk uit (beuken) hout, al dan niet gecombineerd met siliconen.
Wij zoeken onze materialen zorgvuldig uit en gaan voor kwaliteit. Alleen het beste voor de kleine wereldbewoners.
* (Beuken) Hout is een natuurproduct. Beukenhout is het meest verantwoorde hout voor kinderspeelgoed, het splintert niet. Hout is veelal onbehandeld. Je kunt dit behandelen met onze WoodWax.
* De siliconen kralen en figuren die wij gebruiken zijn vrij van BPA, ftlaten, lood en pvc. Baby’s en kinderen kunnen hier dus veilig op sabbelen, zonder deze schadelijke stoffen binnen te krijgen. Daarnaast heeft siliconen ook als eigenschap duurzaam te zijn.
* Gehaakte kralen: zijn houten kralen met een katoen gehaakt laagje. Deze kralen zijn voor de zintuiglijke beleving. Bij intensief (bijt) gebruik kunnen deze slijten. Wees hier alert op!
* Zijden koord, dit heeft als belangrijke eigenschap stevigheid. Dit koord zal niet snel breken.
* Slotjes zijn van hard plastic en niet bedoeld om aan te sabbelen of bijten. Wees hier alert op.
* Speenclips hebben een metalen sluiting, deze is niet bedoeld om op te sabbelen of te bijten. Wees hier alert op.